Napirend

Az élet nálunk nem fenékig tejfel: hanem fenékig Habos Kakaó!

Különböző programokkal tesszük változatossá a mindennapokat. 

És hogy miként néznek ki hétköznapjaink? Hát így! 🙂

 

7:30-8:30 Érkezés

 

8:30-9:00 Reggeli

…majd a gondozási feladatok ellátása.
A gyerekek segítenek az asztal megterítésében.
Reggeli után a nagyobb, önállóbb gyerekek kéz- és fogmosásának felügyelete, szükség esetén a wc-re menetel felügyelete, a kisebb, pelenkát viselő gyerekek tisztába tétele, szükség esetén mosdatása.

 

9:00-9:30 Kezdeményezések

A napi foglalkozásokon való részvételt nem erőltetjük, de minden gyermeknek lehetőséget biztosítunk, hogy részt vegyen benne. Ez lehet kreatív fejlesztő foglalkozás, vagy közös játék.

 

9:30-10:30 Szabad játék

A nap ezen szakaszában is a szabad játéké a főszerep, a gyerekek választják meg játékukat, melyhez a gondozó igény esetén segítséget, útmutatást nyújt, ötletet ad.

 

10:30-11:00 Tízórai

…majd a gondozási feladatok ellátása.
A tízórai minden esetben nyers zöldség vagy gyümölcs.
Ha az időjárás engedi, akkor a gyerekeknek a tízórait a kertben tálaljuk fel.

 

11:00-12:00 Játék a szabadban

Amennyiben az időjárás megengedi, kimegyünk a kertbe, a játszótérre.
Séta alkalmával a gyerekek megismerik szűk környezetünket, a közlekedés szabályait, ismerkednek a természettel, “kincseket” gyűjtenek, melyeket felhasználunk a barkácsolások során.
A gyerekeket minden nap megmozgatjuk, jó esetben a szabadban, de ha az időjárás a négy fal közé szorít minket, akkor benti zenés tornával, tánccal.

 

12:00-12:45 Ebéd előkészítése, étkezés, elpakolás

A gyerekek segítenek az asztal megterítésében, majd leszedésében. 

 

12:45-15:00 Pihenés előkészítése, tisztálkodás, délutáni alvás

Fogmosás, pelenkázás vagy wc-re kísérést követően és az előzetes alapos szellőztetés után mesét, altatódalt hallgatnak a gyerekek, majd következik a délutáni alvás.

 

15:00-15:30 Ébredés, uzsonna

A gyerekek folyamatosan ébrednek. Ezután a napszaknak és a gyerekek életkorának megfelelő könnyű uzsonnával kínáljuk őket. 

 

15:30-17.00 Szabad játék, hazamenetel

Ha tehetjük, a szabadban töltjük ezt az időt. A szülők folyamatosan érkeznek a gyerekekért. Ilyenkor tájékoztatjuk őket a nap eseményeiről, válaszolunk kérdéseikre.

 

Programok

Előadásokat szervezünk a kisebbek kedvéért házon belül. A nagyobbakat szülői hozzájárulás esetén kisebb-nagyobb kirándulásokra visszük (állatkerti kirándulás, piac, könyvtár, múzeumok, játszóterek). Nagy ünnepeinken a gyerekek hagyományőrző programokkal kedveskednek a szülőknek. Tervezünk szülőkkel közös ünnepi készülődéseket is (pl. adventi barkácsolás). Nagy hagyománya van az Apák napi focimeccsnek. Minden évben megyünk a teljes óvodával nagy kirándulásra is – tanyára, stb.

 

Óvoda OM azonosítója: 201631

Scroll to Top