Középpontban a gyerek

Hosszú ideig álmodoztunk egy óvodáról, ahol tudjuk, hogy gyermekeink biztonságos, szeretetteli környezetben játszhatnak naphosszat, finomat és egészségeset esznek, nyugodtan pihennek. Sokáig nem találtunk ilyet, így aztán úgy határoztunk: megalapítjuk a Habos Kakaó Magánóvodát.

Mi alapítók is édesanyák vagyunk, kettőnknek összesen négy gyermeke van. Olyan helyen lakunk, ahol bizony sem a bölcsődei, sem az óvodai férőhely nem elegendő – a mi gyermekeink is kiszorultak az állami ellátásból.

A Habos Kakaó Óvodában célunk, hogy a ránk bízott gyerekek derűs, magabiztos, társaikkal és a felnőttekkel jól kommunikáló, nyitott személyiségű, jó fizikumú, érdeklődő gyermekekké váljanak. Fokozatosan önállóságra neveljük őket, érdeklődésüknek és önállósodási törekvéseiknek teret hagyva. Nem csak szeretjük, tiszteljük is őket.

Szakembereinkkel együttműködve azt szeretnénk, hogy a gyerekek önfeledten játszva fejlődjenek, a tanulást szórakozásként élve meg. Azon vagyunk, hogy biztonságos, családias légkörben, jó hangulatban teljenek közös mindennapjaink.

Segítünk a szülőknek

A gyerek érdekei mellett a szülők igényeit is szem előtt tartjuk. A gyermekek nevelése szoros együttműködést kíván szülő és gondozó között. 

Ha igény van rá, az alapellátáson túl egyéb szolgáltatásokat is nyújtunk: ilyen a zenei alapok oktatása, úszásoktatás, logopédiai fejlesztés, pszichológiai tanácsadás – természetesen szakemberek bevonásával.
Óvodánk célja továbbá, hogy a szülők számára is segítséget nyújtson: lehetővé tegye az édesanyák visszatérését a munkaerőpiacra, és szeretnénk több szabadidőt teremteni számukra, hogy képezhessék magukat, vagy egyéb teendőiket elláthassák.

Idegen nyelv

Nagy a vita a kisgyermekkori nyelvtanítás körül. Sokan úgy vélik, óvodás és kisiskolás korban lehet a legkönnyebben megtanulni egy idegen nyelv alapjait. Mások szerint felesleges, értelmetlen terhelés a gyermek számára. 
Az a tapasztalat, hogy minél korábban kezdődik el a nyelv játékos tanulása, annál könnyebben és gyorsabban lehet eredményt elérni. Az anyanyelvvel együtt (és ahhoz hasonló módon) sajátítják el a gyerekek az idegen nyelvet, a nyelvi szabályrendszert, miközben nem is tudnak róla, hogy tanulnak. A kisgyermekek nem formálisan „tanulják” az idegen nyelvet, hanem spontán, nem tudatosan sajátítják el. A nyelv tanulása ebben az időszakban nem gyors, nem látványos, ez a megalapozás szakasza – később ennek nagy szerep jut.

Nálunk hetente egyszer diplomás angol nyelvtanár tart életkorhoz szabott angol nyelvű foglalkozást a gyerekeknek, a nagycsoportokban pedig egy egész délelőttön keresztül jelen van a gyerekek mellett, és kizárólag angolul beszél nálunk. Ha magyarul kérdezik, ő akkor is angolul válaszol, így idővel a gyerekek felismerik az egyes szavak jelentését, és természetes élethelyzetekben ismerik meg az angol nyelv használatát.

A játékok

A játékok kiválasztásánál – azon túl, hogy a gyermekek korának megfelelőek legyenek – elsődleges szempont a biztonság és a könnyű tisztíthatóság. Sokféle, a kreativitást fejlesztő, közös és egyedül végezhető tevékenységet lehetővé tévő játékot szereztünk be.

A gyemekeknek behozhatják saját játékaikat is! 

Étkezés

Egész napos ellátást igénybe vevő gyermekeink napi négyszeri étkezést kapnak. 

Reggelire magas fehérjetartalmú ételeket adunk (gyümölcsturmix, joghurt, müzli, stb.), hogy elég energiával induljon a nap.

Tízóraira nyers zöldséget vagy gyümölcsöt esznek a gyerekek.

Uzsonnára szénhidrátban gazdagabb, könnyű fogást adunk.

Bizonyos típusú speciális étrendet biztosítani tudunk igény esetén (az ebéd eleve glutén és tejtermék-mentes), de ez minden alkalommal egyéni konzultációt igényel a szülőkkel és a háziorvossal. Ennek függvényében tudjuk eldönteni, hogy vállaljuk-e a speciális étrendet igénylő gyermek ellátását.

Házunk

Óvodánk épülete a XV. kerületben található. Itt olvashat róluk bővebben!

További információ:

Závodi Orsós Petra, intézményvezető +36 30 667 8744

A működési engedélyben meghatározott maximális létszám figyelembevételével a szabad férőhelyek függvényében a beírtakozás folyamatos.

Fenntartó:

Habos Kakaó Nonprofit Kft.

1154 Budapest, Dalnoki J. u. 1.

adószám: 11748708-2-42

cégjegyzékszám: Cg. 13-09-134773

Óvoda OM azonosítója: 201631

Fenntartó képviselője:

Katona Dóra: +36 30 869 1114

Scroll to Top